FLINT MAGAZINE 2018: AMERSFOORT EDITIE!

Nadat het eerste Flint Magazine in begin 2017 goed ontvangen was, werd bij Flint al snel besloten om ook in het theaterweekend in januari 2018 weer een magazine uit te geven. Doel van het magazine is om meer informatie en achtergronden te presenteren over Flint voorstellingen, artiesten, vrienden en medewerkers.

Aan Brayn de vraag om met een goed ontwerp voor de cover en de lay-out te komen. Aan mij de eer om het binnen Brayn te doen! Een mooie uitdaging want in mijn ogen is Flint toch een beetje ‘mijn theater’ en ik denk dat dat voor veel Amersfoorters geldt. We gaan er al heen sinds we klein zijn en we komen er nu nog steeds. In het eerste gesprek dat Frank en ikzelf hadden met Joram en Lotte (Flint) vertelden zij ons dat het thema van de nieuwe uitgave simpelweg ‘AMERSFOORT’ was. Amersfoorters zijn eigenlijk wel heel trots op hun stad. Trots op de stad, trots op de wijk en zelfs op de straat waar ze wonen.

Daarom heb ik het thema uitgewerkt door echt élke straat in Amersfoort in het cover-ontwerp op te nemen. Lezers kunnen hun eigen straat na een beetje zoeken zo aanwijzen. De Amersfoortse rapper Diggy Dex poseert op de cover in een pak met het stratenpatroon er op verwerkt. Op die manier ‘draagt’ hij de stad en gaat hij ‘op in de stad’.

Het stratenpatroon komt ook terug in verschillende advertenties die wij voor de adverteerders mochten ontwerpen. Daarmee is, naar mijn mening, een mooi gebalanceerd Magazine ontstaan.

Wat ik echt leuk vond is dat de samenwerking met Flint heel relaxed en open is. Leuke ideeën over en weer. We zitten op loopafstand dus we hebben geregeld aan tafel gezeten voor kort overleg. We hebben naast het Magazine ook presentatie-displays ontworpen, een fotowand-achtergrond en zelfs een presentatie-exemplaar van het Magazine op A3 formaat. Ik heb online Instagram-animaties gemaakt en ter beschikking gesteld en we hebben meegedacht over de introductie.

Ik wens Flint veel succes met het Magazine dit seizoen! Dank voor de leuke samenwerking!

Joris Goedhart, Ontwerper

Flint
2018

Block "556" not found